"Australian Cattle Dogs"

from the Mamre Hoeve

Voorwaarden: huis, tuin en hart!

Bij wie en waar kan een Australian Cattle Dog een volledig, gelukkig hondenleven leiden? Wat in ieder geval duidelijk is: het is een ras dat van beweging houdt en dus niet in een stadswoning hoort. Deze hond heeft ruimte nodig om te kunnen ravotten, lange tochten in de natuur te maken en het liefst een groot stuk land waar hij over mag waken. Ook de aansluiting met de familie is belangrijk voor de viervoeter. Naast de ruimtelijke omstandigheden moeten hondenvrienden die een Australian Cattle Dog in huis willen nemen ook dagelijks veel tijd hebben voor hun nieuwe gezinslid. Gezamenlijke wandelingen en beweging met de energieke hond staan na intrekking op de dagelijkse agenda.

Alleen wie bezigheid, opvoeding en verzorging aan het hart gaan zal jarenlang in vrede samen kunnen leven met deze actieve herdershond. Ook verantwoordelijke en leergierige beginners kunnen met die instelling een hond van dit ras bezitten. Voordat je deze hond in huis haalt, moet je denken aan de voorziening van je hond in het geval van ziekte of wanneer je op vakantie gaat. Tip: veel hotels heten je goed opgevoede hond vandaag de dag van harte welkom. Houd ook rekening met de bijkomende kosten in de vorm van diergerichte voeding, hondenbelasting, aansprakelijkheidsverzekering en de dierenarts


Dierenaccessoires

Voordat je Australian Cattle Dog zijn intrede doet, moet je letten op de basisuitrusting zodat hij zich goed voelt in zijn nieuwe thuis. Dit omvat een bak voor water/voer en een tuigje of een halsband met een lijn. Om de hond veilig te vervoeren, moet je van tevoren nadenken over de veiligste manier van reizen voor de hond in de auto. Of het nu gaat om een transportbox,-hek os riem voor harige passagiers geldt het volgende: het belangrijkste is veiligheid! Maak het je nieuwe medebewoner comfortabel met eenhondendeken en mand. Maak hem ernaast vrolijk met spannend speelgoed, die je erna het best kunt vervangen, om voor afwisseling te zorgen. Tot slot: bereid de verzorging van je viervoeter voor. Een borstel en massagehandschoen, milde hondenshampoo, nagelschaar, oor- en oogreiniger en een tekenpen vormen een zinvolle basisuitrusting voor een volledig schoon leven. Vergeet daarbij niet de pluisborstel.


Bron: zooplus Magazine